Browser statistieken 2021

  • 26-10-2021
.
.
.

Browser statistieken Nederland 2021

In 2021 is het gebruik van internet natuurlijk niet meer te missen. Iedereen kent wel google Chrome, maar er zijn veel meer browsers dan alleen google Chrome. Zo heb je bijvoorbeeld Safari, Firefox etc. Wij hebben een mooi overzicht gemaakt om te zien welke browsers nou het meest gebruikt worden. Ook hebben we op een rijtje gezet welke devices en welke besturingssystemen het meest worden gebruikt.
Deze gegevens zijn erg handig voor marketing om jouw website het best te laten functioneren voor de juiste devices en browsers.

.
.

Browser Browsergebruik

Van het browser gebruik staat Google Chrome ver bovenaan, daarna komen Safari en Edge. Vergeleken met de 3 grootste browsers worden internet Explorer, Firefox, Samsung- en Android-Browser weinig gebruik.

Browsergebruik t/m sept 2021 (in procenten)

Hieronder staat een grafiek met de gemiddelde procenten van het gebruik van browsers. Dit is een gemiddelde van alle apparaten en browsers in de periode van januari 2021 t/m september 2021.

.

Top 3 browsers

De top 3 browsers (gemiddeld van alle apparaten) zijn Google Chrome, Safari en Microsoft Edge. Als we kijken naar mobiel zal het weer anders zijn, daar zal het gebruik van Samsung en Android browsers een stuk hoger zijn dan op desktop.

.
Browser Logos
0%
0%
0%

Gebruik browsers t/m sept. 2021 NL (in %)

Browsergebruik per maand 2021

In de lijngrafiek hieronder is duidelijk te zien welke browser (gemiddeld) aan kop gaat. Ook is te zien hoeveel ze per maand gebruikt worden. Zo staat Chrome nog steeds aan kop met een redelijk stabiele lijn.

.

Browsergebruik per device t/m sept 2021 (in procenten)

Als we kijken naar het gemiddelde gebruik van browsers, staat Chrome ver boven aan. Als we verder kijken per device zien we dat dat erg veranderd. Op desktop staat Chrome nog steeds ver bovenaan. Op telefoon staan Chrome en Safari hoog bovenaan. Daarna is Samsung Internet de meest gebruikte browser. In tablet en IPad gebruik stond Safari bovenaan maar daar komt Google nu boven uit met Chrome.

.
.
.

Device Devicegebruik

Van de verschillende devices maakt meer dan de helft gebruik van de desktop. Iets minder dan de helft gebruikt mobiel en de overige gebruikers gebruiken een tablet of IPad.

Devicegebruik t/m sept 2021 (in procenten)

Hieronder staat een grafiek met de gemiddelde procenten van het gebruik van devices. Dit is in de periode van januari 2021 t/m september 2021.

.

Top 3 devices

De (meest) gebruikte devices zijn desktop, mobiel en tablet. Als we kijken naar een tijdlijn zal je zien dat de mobiel erg gestegen is, en de tablet erg gedaald. De mobiel word in Nederland nog iets minder vaak gebruikt dan desktop, maar over de hele wereld is mobiel vaker in gebruik dan desktop.

.
Platform Logos
0%
0%
0%

Gebruik devices t/m sept. 2021 NL (in %)

Devicegebruik per maand 2021

In de lijngrafiek hieronder is duidelijk te zien welk device aan kop gaat. Ook is te zien hoeveel ze per maand gebruikt worden. Zo staat nog aan kop maar zie je een stijgende lijn in mobiel.

.
.
.

Windows Besturingssystemen gebruik

Van het gebruik van besturingssystemen staat Windows bovenaan, daarna komen Android en iOS. Vergeleken met de meest gebruikte besturingssystemen worden Chrome OS en Linux erg weinig gebruik.

Besturingssystemen gebruik t/m sept 2021 (in procenten)

Hieronder staat een grafiek met de gemiddelde procenten van het gebruik van alle besturingssystemen. Dit is een gemiddelde van alle apparaten (desktop, mobiel etc.) in de periode van januari 2021 t/m september 2021.

.

Top 3 besturingssystemen

De top 3 besturingssystemen (gemiddeld van alle apparaten) zijn Windows, Android en iOS. Als we kijken naar mobiel zal het weer anders zijn. Daar zal het gebruik van Android en iOS natuurlijk hoger zijn dan op desktop.

.
Besturing systeem Logos
0%
0%
0%

Gebruik OS t/m sept. 2021 NL (in %)

Besturingssystemen per maand 2021

In de lijngrafiek hieronder is duidelijk te zien welk besturingssysteem (gemiddeld) aan kop gaat. Ook is te zien hoeveel ze per maand gebruikt worden. Zo staat Windows nog steeds aan kop, maar zit er in iOS een redelijk stijgende lijn.

.
.
.

Meer weten over het gebruik van browsers in 2021?

Wil jij een goede website die op de juiste device en browser werkt, maar ook op de overige devices en browsers? Dat kan bij isadesign. Wij maken volledig responsive websites die voor alle devices werken én ook op alle browsers werken.
Dit is natuurlijk erg van belang, want zoals hierboven te zien is zijn er zowel op mobiel als desktop erg veel gebruikers. Ook worden er verschillende browsers gebruikt waar de website dus altijd op moet werken.
Heb jij hier vragen over of wil je een offerte aanvragen voor een website? Neem dan nu contact op!Deel deze pagina